Bij het inkopen van kabeldozen wordt er vaak niet bij stilgestaan dat er een wereld van verschil zit in een -op het eerste oog- eenvoudig product. Een goede kabeldoos biedt niet alleen veel installatiegemak en overzicht maar is ook duurzaam en geeft geen omkijken op de lange termijn. 


Bij Elektroproducten installeren we al meer dan 20 jaar kabeldozen in alle mogelijke toepassingsgebieden. Op basis van onze ervaring raden we u van harte aan de kabeldozen van Hensel eens te proberen. Verkrijgbaar in 8 verschillende bouwgroottes en veel ondersteunde kabeldiameters.

Hensel bouwgroottes


Gebruiksgemak


De kabeldozen bieden optimaal verwerkingsgemak door de goed gepositioneerde kabelklemmen, hierdoor kunt u de ruimte in de doos optimaal benutten:

Hensel verwerkingsgemak


De vormgeving van de doos zorgt voor meer ruimte in de behuizing en door de afgeronde hoeken is van een afstand goed zichtbaar of de kabeldoos goed gesloten is. Tevens verhoogt dit ontwerp de slagvastheid (IK 08).

Hensel doordachte vormgeving

Diverse kabelklemmen geven een groot bereik aan aansluit- of aftakmogelijkheden:
Hensel kabelklemmen

Voor elke omgeving een kabeldoos


De kabeldoos voor beschermde binnen toepassing (de DK-serie) is gemaakt van Polypropyleen, een materiaal dat zuur- en loogbestendig is. De invoer is voorzien van membranen en zorgt voor een snelle verwerking (IP66).

Hensel binnentoepassing

De KF-dozen van Hensel zijn speciaal ontworpen voor toepassing onder de meest extreme omstandigheden. Gemaakt van hoogwaardig glasvezelversterkt Polycarbonaat, zijn Hensel Enycase KF dozen weer- en UV-bestendig en bieden een hoge slagvastheid (IK09).

Hensel KF dozen

Voor veel toepassingen is het extreem belangrijk om water volledig buiten de behuizing te houden. De Hensel WP (Waterproof) is voorzien van een permanent elastisch vulmiddel dat gemakkelijk te verwerken is, meting op de contactpunten achteraf en zelfs aanpassing van de installatie zonder de kabeldoos te moeten vervangen mogelijk maakt.

Hensel WP kabeldozen


Voordelig kennismaken 


hensel dk0202 aanbiedingHensel dk0404 aanbiedingHensel DK0606 kabeldoos
Hensel dk0202 g enycase 
0,75 - 2,5 mm²
€ 4,99 excl. btw
Hensel dk0404 g enycase 
1,5 - 4 mm²
€ 6,28 excl. btw
Hensel dk0606 g enycase 
2,5 - 6 mm²
€ 11,95 excl. btw

Bent u op zoek naar een uitvoering die niet in onze webshop staat? Stuur ons dan even een bericht.